DUÁLIS KÉPZÉS

A HUNÉP Universal Építőipari Zrt. csatlakozott a duális képzéshez a Debreceni Egyetem Műszaki Karával együttműködve. Olyan hallgatók jelentkezését várjuk, akik mesterszakos diplomájukat duális képzés keretein belül szeretnék megszerezni egy stabil háttérrel rendelkező cégnél, fiatalos munkakörnyezetben.

A szakmai gyakorlóhely neve és székhelye: HUNÉP Universal Építőipari Zrt., 4025 Debrecen, Simonffy u. 34-36.

Műszaki menedzser mesterszak duális képzése

A műszaki menedzser mesterszak a Műszaki Karon duális képzési formában is elindul a 2017/18 tanévtől II. félévétől. A képzés duális jellege abból adódik, hogy a gyakorlati oktatás a Debreceni Egyetem Műszaki Karán kívül a képzési idő bizonyos részében a HUNÉP Universal Zrt.-nél történik. A duális hallgató a szorgalmi időszakot a „hagyományos” nappali munkarendű hallgatóval együtt végzi a felsőoktatási intézménynél (intézményi szakasz). A szorgalmi időszak alatt, heti két napot tölt a hallgató a partnervállalatnál. A hallgatók a tanulmányok ideje alatt hallgatói munkavállalói státuszban vannak, és fizetést kapnak. További információk: www.dualisdiploma.hu

A duális felsőfokú képzés felvételi eljárása

A duális képzési formájú szakokra történő jelentkezés két, egymással párhuzamos szakaszból áll. A duális képzésben az lesz hallgató, aki mindkét felvételin sikeresen szerepelt.

 1. A felsőoktatási felvételi jelentkezést le kell adni a DE Műszaki Kar választott szakjára a felvételi jelentkezési határidőig (2018. július 11-ig) a felvi.hu-n.
 2. Továbbá jelentkezni kell vállalatunkhoz, 2018. június 15-ig.
 • Kérjük a jelentkezőket, hogy a titkarsag@hunep.hu címre küldjék meg önéletrajzukat, motivációs levelüket.
 • Ezt követően személyes meghallgatás keretein belül ismerkedünk meg a leendő hallgatókkal.

A duális képzésben résztvevő vállalatoknak legkésőbb a sorrendmódosítási határidőig (2018. július 11.) értesíteniük kell a hozzájuk jelentkezőket a kiválasztás eredményéről.

A HUNÉP Universal Zrt. kivitelezői műszaki gyakornok pozícióra keres olyan műszaki menedzser MSc hallgatót, aki:

 • rugalmas gondolkodású, nyitott a kihívásokra
 • folyamat-, illetve rendszerszemléletű
 • jól terhelhető, dinamikus
 • magabiztos számítógépes ismeretekkel rendelkezik (MS Office)
Főbb feladatai:
 • beruházások adminisztrációs feladatainak előkészítése, vezetése
 • anyagkigyűjtések, anyag bevételezések, szállítólevelek nyilvántartása
 • tervfeldolgozás
 • minőségbiztosítási rendszer dokumentációja
 • szerződések, alvállalkozói nyilvántartások vezetése
 

Főoldal - Hírek

Az igazgató úr is kezdte valahol (részlet)
2015-05-06
Sok cégvezető szakadékot érez a pályakezdő tudása és a rá váró feladatok között.
Az igazgató úr is kezdte valahol (részlet)
Gondolkodni tanítson

„Cégvezetőként kicsit másként látjuk azt a szituációt, mint amikor magunk is a munka világába beléptünk. Természetesen mi sem voltunk felkészülve a napi feladatokra, ugyanúgy „mankóra” szorultunk, mint a mai fiatalok” – emlékezett vissza a régi szép időkre Szűcs Gyula, a HUNÉP Universal Zrt. elnök-vezérigazgatója. Alighanem e felismerés jegyében döntöttek úgy tizenöt évvel ezelőtt, hogy megpróbálják tudatosan felépíteni a saját „szakmai hátországukat”. – Minden évben ide hozunk az egyetemről 4-5 mérnököt, meg 2-3 közgazdászt, és egyfajta munkakultúrát igyekszünk a kollégáimmal átadni nekik. Ennek eredményeként napjainkra van a cégnél (a felső vezetésen kívül) 15 olyan fiatal szakember, akiket ismerünk, akikben megbízunk, akikről tudjuk, hogy lojálisak a munkaadójuk iránt és akik alkalmasak arra, hogy bármikor magasabb pozíciót töltsenek be. Azt várni ugyanis az iskolarendszertől, hogy kész gyerekeket küldjön ide, felesleges. Nem alkalmas rá és nem is ez a feladata. Az iskola arra való, hogy gondolkodni tanítson, illetve adjon egyfajta szakmai, lexikális tudást a gyerekeknek. A többit nyugodtan ránk bízhatják – engedett betekintést az építőipari vállalatcsoport filozófiájába az elnök-vezérigazgató.

„A diploma csak egy jogosítvány”

A 33 éves Zsíros János hét éve végzett építőmérnökként a Debreceni Egyetem Műszaki Karán és ma már a HUNÉP Universal Zrt. projektvezető mérnökeként milliárdos beruházások levezénylését is rá merik bízni a főnökei. Nagy Károly még csak 30 éves, de már a gazdasági igazgatóságig vitte az építőipari cégcsoport leányvállalatainál.
Ábrándok nélkül

„Hallgatóként nem kergettem hiú ábrándokat, hiszen tisztában voltam vele, hogy a tudás, amit a főiskolán megszerzünk, legfeljebb két százaléka annak, amiről az építőipar szól. Édesapámtól megtanultam, hogy a diploma csak egy jogosítvány arra, hogy valamit csinálhassunk, de, hogy azt miként csináljuk, az a gyakorlatban derül ki. Leginkább azt tanultam meg az iskolapadban, hogy hogyan közelítsek műszaki szempontból egy problémához, de a kapcsolatteremtést és a meglévő nexusok életben tartását már a napi munka során próbálom elsajátítani” – mondta János, akinek a nevéhez projektvezetőként olyan komoly létesítmények fűződnek, mint a berettyóújfalui kórház műtéti tömbje, a tudományos élménypark vagy a járásbíróság most átadott épülete. A fiatal mérnök komolytalannak tartja azokat, akik állandóan változtatják a munkahelyüket, ő a HUNÉP-nél hosszú távra tervez. – A cégvezetés szándékát persze nem ismerem, de ha rajtam múlik, akkor még hosszú évekig maradok – jelentette ki, hozzátéve, a topmenedzserek pontosan tudják a fiatalokról, hogy ki hol tart, és mikor érett meg a még komolyabb szakmai kihívásra.
A szakma fortélyai

Nagy Károly 2008-ban a Debreceni Egyetem Közgazdaságtudományi Karán végzett pénzügy és számvitel szakon. Visszatekintve ő is úgy látja, hogy az egyetem megadta számára az elméleti alapokat, illetve egyfajta gondolkodást és szemléletmódot tanított neki, de a szakma fortélyait az első munkahelyén, a HUNÉP leányvállalatánál sajátította el. – Ahogyan kezdőként én is mindig érezhettem a munkahelyi vezetőim bizalmát és támogatását, a leányvállalatok gazdasági igazgatójaként ugyanígy igyekszem a kollégáim segítségére lenni – osztotta meg velünk vezetői felfogása lényegét a még mindig csupán 30 éves gazdasági igazgató.

Forrás: www.haon.hu
Az igazgató úr is kezdte valahol (részlet)
Az igazgató úr is kezdte valahol (részlet)
Forrás: www.haon.hu
      A HUNÉP Universal Zrt. stratégiája
        HUNÉP Universal Zrt., H-4025 Debrecen, Simonffy u. 34-36, Tel.: +36 (52) 507-300