Főoldal - Hírek

A felújítás alatt álló nagyerdei víztoronyban jártunk, patak is lesz a lábánál – videóval
2015-06-06
Néhány hét múlva megnyitják a látogatók előtt a víztornyot, melyben kiállítótermet és vízbárt is kialakítanak.
A felújítás alatt álló nagyerdei víztoronyban jártunk, patak is lesz a lábánál – videóval
Szeptemberben kezdődött meg a nagyerdei víztorony felújítása. A turisták és a debreceniek most még csak az utcáról nézhetik meg a város új látványosságát, néhány hét múlva azonban a kilátóba is felmehetnek, ahonnan gyönyörű a panoráma. A stadiont, az egyetemet, a strandot, a ködszínházat, sőt még a Nagytemplom tornyait is láthatják. Az épületben kiállítótér is lesz, mely időszakos tárlatoknak ad majd helyet, s amit a Pallagi út felől közelíthetnek majd meg a látogatók.

A kiállítás után a látogatók felfrissülhetnek a víztoronyban kialakított vízbárban, és sportolhatnak is. A vízbár teraszán mászófalat is kialakítottak. A Pallagi út felőli bejáratnál pedig egy mesterséges patak folyik majd.

A 102 éves műemléképületet uniós forrásból alakítja át igazi turisztikai látványossággá a víztornyot kezelő Debreceni Egyetem. Törös Attila projektmenedzser elmondta az 500 millió forint értékű beruházással június végén készülnek el.

A nagyerdei víztornyot Fried és Adorján koncepciója alapján építettek meg 1913-ban. A 40 méter magas létesítmény klinikák vízellátását szolgálja: 1000 köbméternyi vizet tárol. Vasbetonból épült, a felső kupolája pedig eredetileg vörösréz-burkolatú. Körfolyosóiról páratlan kilátás nyílik az egész környékre. Alsó két szintjén kávéház lett volna, de ez nem valósult meg. Vendéglő viszont – a leírások szerint – volt benne, a Pallagi úti fronton pedig csobogó. A víztornyot egyébként felépítése óta még egyszer sem újították fel. A rekonstrukció után a víztorony az eredeti funkcióját is megtartva továbbra is biztosítja majd a klinikák vízellátását.

A helyszínen készített videó megtekintető az alábbi linken:
http://www.dehir.hu/debrecen/a-felujitas-alatt-allo-nagyerdei-viztoronyban-jartunk-patak-is-lesz-a-labanal-videoval/2015/06/03/

Forrás:www.dehir.hu
A felújítás alatt álló nagyerdei víztoronyban jártunk, patak is lesz a lábánál – videóval
Panoráma a Víztoronyból. Forrás: www.dehir.hu
      A HUNÉP Universal Zrt. stratégiája
        HUNÉP Universal Zrt., H-4025 Debrecen, Simonffy u. 34-36, Tel.: +36 (52) 507-300