DUÁLIS KÉPZÉS

A HUNÉP Universal Építőipari Zrt. csatlakozott a duális képzéshez a Debreceni Egyetem Műszaki Karával együttműködve. Olyan hallgatók jelentkezését várjuk, akik mesterszakos diplomájukat duális képzés keretein belül szeretnék megszerezni egy stabil háttérrel rendelkező cégnél, fiatalos munkakörnyezetben.

A szakmai gyakorlóhely neve és székhelye: HUNÉP Universal Építőipari Zrt., 4025 Debrecen, Simonffy u. 34-36.

Műszaki menedzser mesterszak duális képzése

A műszaki menedzser mesterszak a Műszaki Karon duális képzési formában is elindul a 2017/18 tanévtől II. félévétől. A képzés duális jellege abból adódik, hogy a gyakorlati oktatás a Debreceni Egyetem Műszaki Karán kívül a képzési idő bizonyos részében a HUNÉP Universal Zrt.-nél történik. A duális hallgató a szorgalmi időszakot a „hagyományos” nappali munkarendű hallgatóval együtt végzi a felsőoktatási intézménynél (intézményi szakasz). A szorgalmi időszak alatt, heti két napot tölt a hallgató a partnervállalatnál. A hallgatók a tanulmányok ideje alatt hallgatói munkavállalói státuszban vannak, és fizetést kapnak. További információk: www.dualisdiploma.hu

A duális felsőfokú képzés felvételi eljárása

A duális képzési formájú szakokra történő jelentkezés két, egymással párhuzamos szakaszból áll. A duális képzésben az lesz hallgató, aki mindkét felvételin sikeresen szerepelt.

 1. A felsőoktatási felvételi jelentkezést le kell adni a DE Műszaki Kar választott szakjára a felvételi jelentkezési határidőig (2018. július 11-ig) a felvi.hu-n.
 2. Továbbá jelentkezni kell vállalatunkhoz, 2018. június 15-ig.
 • Kérjük a jelentkezőket, hogy a titkarsag@hunep.hu címre küldjék meg önéletrajzukat, motivációs levelüket.
 • Ezt követően személyes meghallgatás keretein belül ismerkedünk meg a leendő hallgatókkal.

A duális képzésben résztvevő vállalatoknak legkésőbb a sorrendmódosítási határidőig (2018. július 11.) értesíteniük kell a hozzájuk jelentkezőket a kiválasztás eredményéről.

A HUNÉP Universal Zrt. kivitelezői műszaki gyakornok pozícióra keres olyan műszaki menedzser MSc hallgatót, aki:

 • rugalmas gondolkodású, nyitott a kihívásokra
 • folyamat-, illetve rendszerszemléletű
 • jól terhelhető, dinamikus
 • magabiztos számítógépes ismeretekkel rendelkezik (MS Office)
Főbb feladatai:
 • beruházások adminisztrációs feladatainak előkészítése, vezetése
 • anyagkigyűjtések, anyag bevételezések, szállítólevelek nyilvántartása
 • tervfeldolgozás
 • minőségbiztosítási rendszer dokumentációja
 • szerződések, alvállalkozói nyilvántartások vezetése
 

Főoldal - Hírek

A Nagyerdei Víztorony Átadása
2015-06-26
Széles Diána: Debrecen új szimbóluma lesz a nagyerdei víztorony
A Nagyerdei Víztorony Átadása
Átadták a jelentősen kibővült rendeltetésének a nagyerdei víztornyot, amit Fried és Adorján koncepciója alapján építettek meg 1913-ban. A negyven méter magas létesítmény a klinikák vízellátását szolgálja: ezer köbméternyi vizet tárol. Vasbetonból épült, a felső kupolája pedig eredetileg vörösréz-burkolatú. Körfolyosóiról páratlan kilátás nyílik az egész környékre.

A létesítmény 1969 óta van a Debreceni Egyetem kezelésében. Az egyetem már korábban is pályázott az Észak-Alföldi Operatív Programban a felújításra. Az első körben nem nyertek, másodjára viszont igen, 487 millió forintból lehetett hozzákezdeni a több mint százéves torony felújításának. A támogatási szerződést 2014 májusának végén írta alá Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora és Mező Ferenc, az Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezetője.

Már a tervezés során kiderült, nem csupán felújítják, de olyan funkciókkal is ellátják a víztornyot, melyek egy része korábban is sajátja volt az épületnek. Vendéglő ugyanis például a leírások szerint volt benne, a Pallagi úti fronton pedig csobogó is. A víztorony kilátóként is üzemel, beépítettek egy úgynevezett vízbárt, ezek mellett pedig kronoszkópos időutazás is várja a vendégeket. A föld alatt egy 470 négyzetméteres kiállítóteret is kialakítottak.

A víztorony környezetében szökőkutat, csobogókat és pihenőhelyeket, valamint szabadtéri fesztiválok megtartására alkalmas területet is létrehoztak, így a fejlesztés összhangban van az új Nagyerdei Stadion északi kapujánál lévő közösségi térrel. A víztornyot az egyetem kezelésében lévő más látnivalókkal is összekötötték, tematikus útvonalakat, úgynevezett „egyetemi sétákat” alakítanak ki: a főépület, a Díszudvar, az Aula és a Botanikus kert – benne az Agóra Tudományos Élménypark – összekapcsolásával.

Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja a szerződés aláírásakor elmondta, 290 millió forintot költöttek az épület renoválására és bővítésére, 70 millió forintot a vízi és fényi látványosságok kialakítására, 90 millió eszközbeszerzésre (vannak például bringóhintók is, melyekkel be lehet járni a környéket), a fennmaradó forrás pedig az egyéb költségeket fedezi. Szilvássy Zoltán rektor kiemelte, a Debreceni Egyetem egyik stratégiai feladata a turizmus fejlesztése, ebbe a koncepcióba kiválóan kapcsolódik ez a program, ami illeszkedik a város és a megye terveihez is.

Az ünnepélyes megnyitón Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora egy megfiatalodott öreg hölgyhöz hasonlította a több mint százéves tornyot. – Ma már azt mondhatjuk róla, fotómodell «- mondta a rektor, aki komolyra fordítva a szót, hozzátette: a létesítmény sorsa és megújítása ismét jól példázza a város és az egyetem együttműködésének hasznosságát.

Széles Diána alpolgármester rámutatott: a létesítmény korántsem csak egy víztorony, hanem közösségi térként is működni fog.

– A Nagyerdő teljes felújításából már csak a strandfürdő és az állatkert van hátra – mondta az alpolgármester. – A torony igazi turistalátványosság, újra szimbóluma lesz Debrecennek.

A víztornyot egyébként felépítése óta még egyszer sem újították fel. A rekonstrukció után a víztorony az eredeti funkcióját is megtartva továbbra is biztosítja majd a klinikák vízellátását.

Forrás: www.dehir.hu
A Nagyerdei Víztorony Átadása
A Nagyerdei Víztorony Átadása
A Nagyerdei Víztorony Átadása
A Nagyerdei Víztorony Átadása
A Nagyerdei Víztorony Átadása
A Nagyerdei Víztorony Átadása
A Nagyerdei Víztorony Átadása
A Nagyerdei Víztorony Átadása
Forrás: www.dehir.hu
      A HUNÉP Universal Zrt. stratégiája
        HUNÉP Universal Zrt., H-4025 Debrecen, Simonffy u. 34-36, Tel.: +36 (52) 507-300