Főoldal - Hírek

A HUNÉP alakítja internátussá a volt debreceni gimnáziumot
2015-07-07
1 milliárd 299 millió forinttal a debreceni székhelyű HUNÉP Universal Zrt. nyerte a Tiszántúli Református Egyházkerület nyílt közbeszerzését, amelyen a református oktatási intézmények felújítását kérte.
A HUNÉP alakítja internátussá a volt debreceni gimnáziumot
Amint arról nálunk is olvashattak, Orbán Viktor 2013 májusában jelentette be a Nagytemplomban, hogy 2017-ig, az egyetemes reformáció 500. évfordulójáig az állam tízmilliárd forint támogatást ad a Református Kollégium és intézményei megújítására.

A Tiszántúli Református Egyházkerület mintegy kétmilliárd forintból alakította át és újította fel a Péterfia utca 1-7. szám alatt lévő épületet, mely korábban a Debreceni Református Hittudományi Egyetem Tanítóképző Karának volt az épülete. Az átalakítás után ebbe az épületbe költözött a Debreceni Református Kollégium gimnáziuma és általános iskolája (Kisrefi) is.

A gimnázium eddig használt épülete korábban internátus volt, azt visszaállítják eredeti állapotába, míg az általános iskola épületébe költözik a kerületi és kollégiumi levéltár, valamint a nagykönyvtár és a múzeum gyűjteménye.

Az eredetileg becsült nettó 1 milliárd 315 millió forint helyett 1 milliárd 299 millió forinttal a debreceni székhelyű HUNÉP Universal Zrt. nyerte a Tiszántúli Református Egyházkerület nyílt közbeszerzését, amelyen a református oktatási intézmények felújítását kérte – az eredmény a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

A projekt két részből áll. Az első a Debreceni Református Hittudományi Egyetem A jelű épülete homlokzati nyílászáróinak cseréje, valamint egy belső falépcső felújítása. A második rész a gimnáziumi internátus kialakítása, a jelenlegi református gimnázium átalakításával és felújításával.

A tenderre két ajánlat érkezett, a vesztes ajánlatot a zalaegerszegi székhelyű ZÁÉV Építőipari Zrt. adta.

Az összességében legelőnyösebb ajánlat nyert úgy, hogy az értékelésnél 60 súlyszámmal szerepelt az ár és 30 súlyszámmal a környezetvédelmi fenntarthatóság.

Forrás: www.dehir.hu
      A HUNÉP Universal Zrt. stratégiája
        HUNÉP Universal Zrt., H-4025 Debrecen, Simonffy u. 34-36, Tel.: +36 (52) 507-300