DUÁLIS KÉPZÉS

A HUNÉP Universal Építőipari Zrt. csatlakozott a duális képzéshez a Debreceni Egyetem Műszaki Karával együttműködve. Olyan hallgatók jelentkezését várjuk, akik mesterszakos diplomájukat duális képzés keretein belül szeretnék megszerezni egy stabil háttérrel rendelkező cégnél, fiatalos munkakörnyezetben.

A szakmai gyakorlóhely neve és székhelye: HUNÉP Universal Építőipari Zrt., 4025 Debrecen, Simonffy u. 34-36.

Műszaki menedzser mesterszak duális képzése

A műszaki menedzser mesterszak a Műszaki Karon duális képzési formában is elindul a 2017/18 tanévtől II. félévétől. A képzés duális jellege abból adódik, hogy a gyakorlati oktatás a Debreceni Egyetem Műszaki Karán kívül a képzési idő bizonyos részében a HUNÉP Universal Zrt.-nél történik. A duális hallgató a szorgalmi időszakot a „hagyományos” nappali munkarendű hallgatóval együtt végzi a felsőoktatási intézménynél (intézményi szakasz). A szorgalmi időszak alatt, heti két napot tölt a hallgató a partnervállalatnál. A hallgatók a tanulmányok ideje alatt hallgatói munkavállalói státuszban vannak, és fizetést kapnak. További információk: www.dualisdiploma.hu

A duális felsőfokú képzés felvételi eljárása

A duális képzési formájú szakokra történő jelentkezés két, egymással párhuzamos szakaszból áll. A duális képzésben az lesz hallgató, aki mindkét felvételin sikeresen szerepelt.

 1. A felsőoktatási felvételi jelentkezést le kell adni a DE Műszaki Kar választott szakjára a felvételi jelentkezési határidőig (2018. július 11-ig) a felvi.hu-n.
 2. Továbbá jelentkezni kell vállalatunkhoz, 2018. június 15-ig.
 • Kérjük a jelentkezőket, hogy a titkarsag@hunep.hu címre küldjék meg önéletrajzukat, motivációs levelüket.
 • Ezt követően személyes meghallgatás keretein belül ismerkedünk meg a leendő hallgatókkal.

A duális képzésben résztvevő vállalatoknak legkésőbb a sorrendmódosítási határidőig (2018. július 11.) értesíteniük kell a hozzájuk jelentkezőket a kiválasztás eredményéről.

A HUNÉP Universal Zrt. kivitelezői műszaki gyakornok pozícióra keres olyan műszaki menedzser MSc hallgatót, aki:

 • rugalmas gondolkodású, nyitott a kihívásokra
 • folyamat-, illetve rendszerszemléletű
 • jól terhelhető, dinamikus
 • magabiztos számítógépes ismeretekkel rendelkezik (MS Office)
Főbb feladatai:
 • beruházások adminisztrációs feladatainak előkészítése, vezetése
 • anyagkigyűjtések, anyag bevételezések, szállítólevelek nyilvántartása
 • tervfeldolgozás
 • minőségbiztosítási rendszer dokumentációja
 • szerződések, alvállalkozói nyilvántartások vezetése
 

Főoldal - Hírek

Csaknem húszezer négyzetméterre bővült a debreceni ítélkezési negyed
2015-09-17
Átadták az ötszintes modern, debreceni épületkomplexumot. A Járásbíróság 3.6 milliárd forintból épült fel.
Csaknem húszezer négyzetméterre bővült a debreceni ítélkezési negyed
Az új épület kulcsát Szurdi Béla, a debreceni járásbíróság elnöke vette át Handó Tündétől, az Országos Bírói Hivatal elnökéltől, az ünnepélyes átadáson. A költözést negyedével olcsóbban, mindössze hárommillió forintból sikerült megoldani, mert a dolgozók társadalmi munkában pakoltak. Több mint hatezer folyóméter iratot kellett átvinni.

- A régi épületben nincsen lift, tehát ott gyakran három szintet is lépcsőzni kellett. Van kolléga, aki kisteherautót hozott, azon szállította az iratokat. Így öt hétig folyamatosan tudtuk az iratokat hordani – sorolta a nehézségeket Szurdi Béla, a Debreceni Járásbíróság elnöke.

Egy emberi történeten keresztül mutatta be a Debrecen Televízió, milyen nehéz körülmények között dolgoztak a bírók és várták az igazságszolgáltatást az ügyfelek a régi épületben, és hosszú évtizedek várakozása után milyen modern körülmények közé került az új járásbíróság. Az épület ünnepélyes átadásán ezt is filmet is bemutatták a meghívottaknak. Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke azt mondta: egy 21 századi járásbíróságot adtak ma át. Az elmúlt években 25 százalékkal nőtt a bírósági szerveztek költségvetése, így 20-25 milliárd forintot tudtak fejlesztésekre fordítani az országban.

- Itt igyekeztünk minden olyan újdonságot megjeleníteni, amelyre törekszünk a többi bíróságokon is. A forrásbővítést, amelyet a kormányzattól kapunk, elsősorban az épületek felújítására fordíthattuk – közölte Handó Tünde.

Tizenöt hónap alatt építették fel a komplexumot. Az ötszintes, tízezer négyzetméteres épületben a tárgyalók mellett többek között gyermekmeghallgató, tanúgondozó szoba is található. Mindezzel a bíróság szolgáltató jellegét erősítik. Minden bírónak külön szobája van és harminchárom teremben tudják az ügyeket tárgyalni. Tavaly a régi járásbíróságon több mint ötezer ügyet tárgyaltak.

- A jogkereső állampolgárok igényeit tudtuk kielégíteni azzal, hogy valóban egy 21. századi követelményeknek, elvárásoknak megfelelő épületbe léphetnek be, ami kellő tekintélyt sugároz és érezhetik azt, hogy valóban törvényszékre, egy igazságszolgáltatási palotába léphetnek be – hangsúlyozta Kahler Ilona, a Debreceni Törvényszék elnöke.

Az új járásbírósággal, a Debreceni Ítélőtáblával és a Fellebbviteli Főügyészséggel együtt az ítélkezési negyed csaknem 20 ezer négyzetméterre bővült Debrecenben. A most átadott beruházás 3.6 milliárd forintba került.

Forrás: www.dehir.hu
Csaknem húszezer négyzetméterre bővült a debreceni ítélkezési negyed
Csaknem húszezer négyzetméterre bővült a debreceni ítélkezési negyed
Csaknem húszezer négyzetméterre bővült a debreceni ítélkezési negyed
Forrás: www.dehir.hu
      A HUNÉP Universal Zrt. stratégiája
        HUNÉP Universal Zrt., H-4025 Debrecen, Simonffy u. 34-36, Tel.: +36 (52) 507-300