Főoldal - Hírek

Rangos elismerést kapott az IT Services debreceni székháza – videóval
2015-10-19
Vidéken az IT Services Hungary által bérelt irodaház az első, mely megkapta az úgynevezett BREEAM minősítést.
Rangos elismerést kapott az IT Services debreceni székháza – videóval
A debreceni innovációs és tudásparkban 2009 óta áll az irodakomlexum, amit a tulajdonos a legmodernebb környezetvédelmi szempontok alapján építtetett. A meglévő ingatlanok kategóriában az épület két nagyon jó minősítést kapott. Az erről szóló oklevelet ma adták át. A vidéki nagyvárosokban álló épületek közül ilyet még egyetlen sem kapott. Az építtető-tulajdonos azt mondta a nemzetközi minősítés kapcsán, hogy ez egy újabb mérföldkő a cégük életében.

- Mi kértük ezt a minősítési eljárás, hiszen szerettünk volna a trendeknek megfelelni. Budapesten ez már egy ismertebb kategória – mondta el Mózes István, a Hun-Office Kft. ügyvezetője.

Barta Zsombor, aki a minősítést végezte, arról beszélt: ez egy olyan angolszász rendszer, amivel az épületek környezettudatosságát és fenntarthatóságát mérik egységes szempontok alapján. Magyarországon jelenleg 60 olyan épület van, ami kiérdemelte ezt a tanúsítványt.

- Olyan nemzetközi sztenderdek, normák, irányelvek szerint mértük a háznak a teljesítményét, melyek megállják a helyét bárhol a világon – hallhattuk Barta Zsombor BREEAM-minősítőt.

Az épületet az IT Services Hungary bérli. 1500-an dolgoznak itt, ügyelve a környezettudatos magatartásra. A vállalat már az épület tervezésénél megfogalmazta igényeit, az irodaházat olyan technológiával építtették meg, aminél az egyik fő szempont a környezettudatosság volt.

- Mind a vízfelhasználás, mind a hűtés-fűtés tekintetében el lehet mondani, hogy alacsony energiafelhasználású az épület, és olyan a kialakítása, mely a gazdaságos üzemeltetést elősegíti – magyarázta Pajor Péter, az IT Services Hungary létesítményüzemeltetés-vezetője.

Papp László polgármester szerint az IT-hez hasonló szolgáltató központok, vagyis az SSC szektor az egyik legjelentősebb gazdasági területté lépett előre Debrecenben. A fejlődést jól mutatja a BREAM-minősítés is, mert egy helyi cég által készített épület kapta azt. A város tehát a leghatékonyabb irodaépületeket tudja biztosítani a szektorban működő cégek számára.

- Nagyon jó üzenete van a jövőt illetően, hiszen Debrecen nagyon komoly ambíciója, hogy ebben a szektorban tovább erősítse a pozícióját, és a jelenlegi 2 és fél ezer foglalkoztatotti létszámot akár 5 ezerre, vagy a fölé is fölvigye, hiszen minden adottságunk megvan ehhez – nyilatkozta Papp László polgármester.

A nemzetközi minősítést egyre több Magyarországra települő vállalat igényli. Ha egy épület megkapta azt, fenn is kell tudni tartania, mert a jogosultságot évente felülvizsgálják.

A videó megtekinthető az alábbi linken:
http://www.dehir.hu/gazdasag/rangos-elismerest-kapott-az-it-services-debreceni-szekhaza/2015/10/16/

Forrás: www.dehir.hu
      A HUNÉP Universal Zrt. stratégiája
        HUNÉP Universal Zrt., H-4025 Debrecen, Simonffy u. 34-36, Tel.: +36 (52) 507-300