DUÁLIS KÉPZÉS

A HUNÉP Universal Építőipari Zrt. csatlakozott a duális képzéshez a Debreceni Egyetem Műszaki Karával együttműködve. Olyan hallgatók jelentkezését várjuk, akik mesterszakos diplomájukat duális képzés keretein belül szeretnék megszerezni egy stabil háttérrel rendelkező cégnél, fiatalos munkakörnyezetben.

A szakmai gyakorlóhely neve és székhelye: HUNÉP Universal Építőipari Zrt., 4025 Debrecen, Simonffy u. 34-36.

Műszaki menedzser mesterszak duális képzése

A műszaki menedzser mesterszak a Műszaki Karon duális képzési formában is elindul a 2017/18 tanévtől II. félévétől. A képzés duális jellege abból adódik, hogy a gyakorlati oktatás a Debreceni Egyetem Műszaki Karán kívül a képzési idő bizonyos részében a HUNÉP Universal Zrt.-nél történik. A duális hallgató a szorgalmi időszakot a „hagyományos” nappali munkarendű hallgatóval együtt végzi a felsőoktatási intézménynél (intézményi szakasz). A szorgalmi időszak alatt, heti két napot tölt a hallgató a partnervállalatnál. A hallgatók a tanulmányok ideje alatt hallgatói munkavállalói státuszban vannak, és fizetést kapnak. További információk: www.dualisdiploma.hu

A duális felsőfokú képzés felvételi eljárása

A duális képzési formájú szakokra történő jelentkezés két, egymással párhuzamos szakaszból áll. A duális képzésben az lesz hallgató, aki mindkét felvételin sikeresen szerepelt.

 1. A felsőoktatási felvételi jelentkezést le kell adni a DE Műszaki Kar választott szakjára a felvételi jelentkezési határidőig (2018. július 11-ig) a felvi.hu-n.
 2. Továbbá jelentkezni kell vállalatunkhoz, 2018. június 15-ig.
 • Kérjük a jelentkezőket, hogy a titkarsag@hunep.hu címre küldjék meg önéletrajzukat, motivációs levelüket.
 • Ezt követően személyes meghallgatás keretein belül ismerkedünk meg a leendő hallgatókkal.

A duális képzésben résztvevő vállalatoknak legkésőbb a sorrendmódosítási határidőig (2018. július 11.) értesíteniük kell a hozzájuk jelentkezőket a kiválasztás eredményéről.

A HUNÉP Universal Zrt. kivitelezői műszaki gyakornok pozícióra keres olyan műszaki menedzser MSc hallgatót, aki:

 • rugalmas gondolkodású, nyitott a kihívásokra
 • folyamat-, illetve rendszerszemléletű
 • jól terhelhető, dinamikus
 • magabiztos számítógépes ismeretekkel rendelkezik (MS Office)
Főbb feladatai:
 • beruházások adminisztrációs feladatainak előkészítése, vezetése
 • anyagkigyűjtések, anyag bevételezések, szállítólevelek nyilvántartása
 • tervfeldolgozás
 • minőségbiztosítási rendszer dokumentációja
 • szerződések, alvállalkozói nyilvántartások vezetése
 

Főoldal - Hírek

Új menedzsment a HUNÉP élén
2018-04-25
Januártól a négy topvezető közül csak egy marad a helyén
Új menedzsment a HUNÉP élén
Lezárul egy korszak a megye egyik legnagyobb építőipari cégénél: 2019-től a Szűcs Gyula fémjelezte menedzsment átadja a stafétabotot a következő generációnak, ezt maga a vezérigazgató jelentette be keddi sajtótájékoztatóján. A váltást több éves tudatos előkészítés és kiválasztás előzte meg.

– A legfelső vezetők közül csak a gazdasági igazgató marad a helyén, a vezérigazgató és a helyettese, illetve a termelési igazgató átadja a helyét a kiválasztott fiatal szakembereknek. Először tizenöt évvel ezelőtt merült fel annak a gondolata, hogy jó lenne felkészülni a majdani váltásra. Ennek szellemében minden évben 2-3 ifjú mérnököt és gazdasági szakembert vettünk fel a céghez azzal a szándékkal, hogy kineveljük majd a következő menedzsment tagjait – jelentette be a Szűcs Gyula vezérigazgató.

Átmeneti időszak

Arra a felvetésre, hogyan marad meg a bizalom a korábbi partnerekkel a cégvezető elárulta: a döntés meghozása után összehívták a vállalat összes dolgozóját, és először előttük jelentették be a váltást, majd órákon belül a négy finanszírozó bankkal is közölték a döntésüket, akik támogatásukról és bizalmukról biztosították a vezetőket. Az igazgató elárulta, a bizalom a kiépítése több év munkája, viszont akár egy mondattal is el lehet rontani, így utódját igyekszik segíteni a kapcsolatok ápolásában.

– A mostani időzítésnek több oka is van, az egyik legfontosabb, hogy meglátásunk szerint jelenleg éppen jobb időszakát éli az építőipar, illetve az, hogy egy idő után, ha nem látják a cégnél a perspektívát a fiatalabb szakemberek, akkor egyszerűen új kihívásokat keresnek. Az átmeneti időszak hosszát másfél évben határoztuk meg, addig együtt dolgozunk a fontosabb döntéseken, mint például az év végi zárás, az idei üzleti terv, vagy éppen a bérfejlesztés kérdése. Az új menedzsmenttel új vállalati struktúrát is kidolgozunk, mert teljesen más felépítést kíván egy olyan rendszer, ahol a vezetők nem tulajdonosai a cégnek. Nagyon ijesztő statisztikákat lehet olvasni a generációváltásokról, remélem, nálunk a tudatos előkészítés miatt semmi probléma nem merül majd fel – mondta el Szűcs Gyula, akit Bakos Miklós vált majd a vezérigazgatói poszton.

Itt kezdett

A leendő vezető egyetemi tanulmányait követően karrierjét 1999-ben a HUNÉP-nél termelési területen kezdte, 2006 júniusától pedig a fővárosi munkák kivitelezését lebonyolító budapesti kirendeltség irodáját vezeti.

– Három évvel ezelőtt került először szóba a generációváltás kérdése, akkor indult el egy folyamatos együttgondolkodás a menedzsmenttel. Konkrét programot még nem árulok el, de koncepcióváltásban nem gondolkozunk. Természetesen fontos, hogy a jelenlegi megrendelőket az eddig megszokott megbízhatósággal tudjuk kiszolgálni, illetve az, hogy új partnereket tudjunk bevonni.

Forrás: www.haon.hu
      A HUNÉP Universal Zrt. stratégiája
        HUNÉP Universal Zrt., H-4025 Debrecen, Simonffy u. 34-36, Tel.: +36 (52) 507-300